luni, 20 iulie 2009

duminică, 19 iulie 2009

Contrast

De ce sa postez o imagine care sa ilustreze Bucurestiul noaptea....in miscare....si asta pe un blog despre restaurare?
Restaurare se face si in Bucuresti, momentan lucrand in acest oras e greu sa ma desprind de imaginea lui. Bucurestiul este un oras care trebuie restaurat, reorganizat sau in cel mai rau caz recladit pe alte principii. Pacat ca nu se tine cont de ceea ce a mai ramas valoros aici, ma refer la cladirile cu istorie, de patrimoniu care de cele mai multe ori sunt daramate sau renovate cam brutal .
Daca veti urmari blogul http://sibiote.blogspot.com/2009/06/maria-rosetti.html veti vedea cum se pot darama in cateva minute cladiri importante din Bucuresti. Asa fara mila, fara remuscari si cu avizul necesal.
Bucurestiul este intunecos, haotic si....totusi plin de speranta.

Bucurestiul noaptea....


sâmbătă, 18 iulie 2009

joi, 16 iulie 2009

Bucuresti....

Da .....Trebuie sa va precizez ca aceste imagini de la manstirile din Bucovina si despre ceea ce am restaurat atunci alaturi de colegii mei sunt cam vechi. Hi hi. Pe vremea aceea eram un pic in urma cu tehnologia asa ca am reusit sa fac doar niste fotografii si sa pastrez in minte multe din peripetiile meseriei de restaurator. Unii dintre noi nu stiu ce inseamna....altii cred ca suntem un fel de pictori sau artisti care nu au suficient talent ca sa faca cariera in domeniul artistic, dar exista meseria asta si cei care lucreaza in acest domeniu trebuie sa fie foarte pasionati sa faca asta mai multi ani la rand.
Apreciez mult pe cei care pot lucra toata viata ca restaurator si pe cei care lucreaza in cercetare in acest domeniu.

Traiesc....ce minune!!!

Multa lume uita cat de important este sa simti ca traiesti. Poate suntem prea preocupati cu ziarul de la metrou plin de barfe si fotografii deocheate sau poate nu avem timp sa realizam asta pentru ca avem mai multe joburi si eventual o familie.....multi dintre noi uita cat de important e sa traiesti.
Eu am simtit azi a nu stiu cata oara ca.....traiesc !!!!!
Poate ca avem o meserie mai palpitanta noi, restauratorii, sau poate doar e o iluzie dar....senzatii tari poti avea in fiecare zi fara sa le cauti.